Friday, May 20, 2011

Surat saya untuk awak

Assalamualaikum awak..
okay nampak sangat skema..takpe la bukan selalu..haha.bahasa jiwa bangsa kan..lagipun bahasa la yg menyatukan rakyat semua..eh saya nak cerita sumthing la bukan menyanyi..huu..ok .err saya neves..cheyy..first thing first, saya harap awak sihat d samping keluarga dan rakan2.semoga hari hari awak akan terus dilindungi dan dberkati Allah SWT..

Erm..tak sangka kan,sebulan lebih dah kita kenal..macam dah lama kenal pulak..macam orang kenal setahun ke dua tahun..oh abaikan.saya memang suka mengarut..bila kita mula jumpa ya..saya rasa time dinner dinamika la..tu ja yg saya boleh ingat..sebab saya rasa macam tak pernah nmpak muka awak before ni..oh kesian,awak tak menarik perhatian saya pulak kan.haha..ok time dinamika,saya rasa ralat bila awak duduk satu meja dgn kami..bukan tak suka cuma rasa janggal..eh tetiba ja ada org len duduk satu meja dgn kami..haha..tapi ok jugak la..cuma awak ni series saya cakap,muka sombong abis! mcm saya nak bagi jelingan maut je tau..dah tu sir mt balik2 tegur awak..eh apa ni..oh nampaknya saya ni lambat gosip kml..duduk bawah tempurung la katakan...hahaha.

tapi masalahnya,mata saya tak reti nak duduk diam.tau awak tu buat muka sombong plus garang,tetap gak saya nak usha awak..sape suruh duduk ngam2 depan saya kan..ye la,saya boring dah tgk muka guys dlm kelas.balik2 buat lawak badut sarkas.penat tau.tup tup,dpt guest muka sombong.nak kena budak nih..haha.tapi masalahnya,saya asyik2 kantoi..oh bencinya..knapa awak tgk saya jugak..maluu dah saya..jadi saya pun selalu la keluar dewan..haha..cakap je nak cari makanan kan.dah la dinner boring abis.haiya..nasib bek saya tak makan awak gara2 takda mknan g..tapi tapi tapi..lepas tu awak pindah meja pulak..sedihnya saya..takdapat nak tgk muka awak g..ehh saya bukan suka awak atau nak pikat awak,saja je nak tgk..hiburan kan.haha..lepas tu,kita pun tak terserempak langsung d kolej..hairan,dlm banyak2 manusia,awak la yg saya macam tak pernah terjumpa..takpe la..abaikan..

Habis dinner tu,saya ada terjumpa awakk..hari jumaat petang.time tu saya nak g perjumpaan mento mentee.saya terjumpa awak berdekatan dgn jalan depan surau tepi kereta merah..saya tengok je awak.saya cakap dlm hati,eh macam kenal la muka mamat ni.tapi mana eh jumpa..dalam saya leka2 fikirkan,awak tgk saya jugak..heii,apa masalah awak ni?setiap kali saya tgk awak mesti kantoi..urghhh! pastu saya pun meneruskan perjalanan ke b.tutorial dan awak pula singgah ke kafe B..lepas tu memang takde jumpa langsung dahh...huhu

Nak dijadikan cerita,satu hari saya online fb kat bilik..terjumpa fb sir mt..eh eh eh..saya macam kenal la lelaki yg list anak dia nih..oh !! satu meja dgn saya time dinner..oh baru saya tau apa hubungan kamu...hahah.nampak kan,saya ni lambat dengar berita2 d kml.haha..katak la katakan.pastu,saya pun add awak..saya pun heran knapa saya dok gatal2 nak add awak..ahh,biarlah..haha..selang bberapa hari,eh awak approved la..terkejut tau..haha..siap post kat wall saya lagi tu..ok start tuh kita pun berkontek..

satu malam ni esok nak kimia exam,saya boring sangat.bergolek2 dah atas katil..asrama pun saya dah habis tawaf.tba2 teringat eh ada pulak number hp budak garang plus sombong tu..try la send msg,ye la awak digi saya pun ada number digi.dari saya membazir digi kampus tu,baik sy send msg kan walaupun saya hutang digi rm3..hehe..selang sejam kot,awak pun reply...kita pun texting sampai pagi nak exam..gila kot..saya takdapat tdur time tuh nasib bek awak ada.haha...saya fikir hari tu first and last kita texting..sekali,tgh hari tu,awak text saya lagi..ehh,saya fikir awak takkan text saya g dah..tak sangka..hee..ok dan ok..lepas tu kita selalu texting sampai hari nih...sebulan lebih dah..hee

Dulu saya fikir awak ni sombong dan takberapa nak bgaul dgn budak len..sekali bila dah kenal,oh awak ni ok jugak rupanya..haha..baik,caring,takde pun sombong..hahahaa.maaf ya fikir awak macam tu dulu..satu saya tertipu habis dgn awak ni..muka awak memang tak macam orang sarawak ok tapi klasmate saya pegi tipu saya bleh2 dia cakap awak ni budak sarawak..ok saya percaya bulat bulat walaupun hati saya ragu..ahahah..dah tu,fluent lagi sarawak..banyak vocab awak tau..cheyy macam blaja bi pulak kan ada vocab vocab nih..texting memang awak pwer kot sarawak tu tapi kalau bercakap,hancur wak..hahahahah.keluar slanga ibunda awak..hee

Di kesempatan ni,saya nak minta maaf banyak banyak tau sepanjang persahabatan kita nih..walaupun kita lewat jumpa iaitu beberapa hari lagi nak habis matrik,tetap jugak kita kawan kan sampai hari ni..semoga Allah memberkati persahabatan kita ni.oh yaa,halalkan kek blueberry coklat yang awak bagi saya dulu tu yaa..walaupun saya makan sikit je..haha...maaf saya tak mkn benda bernama berry..handphone blackberry mungkin saya makan kot.haha...oh ya terima kasih sebab sudi berkawan dengan saya walaupun saya ni banyak buat hal dan karenah saya ni mengalahkan kanak kanak tadika kot..hee..terima kasih ya awak..oh ya kalau datang sarawak,jgn segan segan belanja saya..hahahhahahahhaha..saya tunggu awak di patung kucing empat ekor d jalan padungan..haha

okay,jaga diri,andai panjang jodoh kita,insyaAllah kita akan jumpa g kan.. =)))

*panjang kan surat saya..alaa terbiasa tulis esei mengarut time spm..hahaha
*sila terharu okey budak 18 tahun..haha
*nak letak nama awak tapi nanti awak femes amos,penat pulak saya nak melayan peminat awak jd takyah la..awak tau gak sapa awak tu kan..hee


awak..pipink kirim salam..hee


tengok..ada style dia tau..bukan kotex je ada style..pipink pun ada

ok papai..hee  ^^,



2 comments:

  1. @milocincau00...kiut mcm tuan dia ba..hehe..slalu p merayau bilik ko

    ReplyDelete